המדריך השלם
בשנים האחרונות, יש ביקוש לתוספות בנייה. הן נהפכו פופולאריות בעיקר על מנת להגדיל את שטח הבית וכמו כן על מנת למגן אותו על ידי בניית חדר ממ"ד למשל. לתוספות הבנייה הללו יש לקבל היתרי בנייה מרשויות הבנייה המקומיות. אז מה נחשב בדיוק לתוספת בנייה, מהו היתר בנייה ואיך ניתן לקבל אותו – המשיכו בקריאת המאמר ותוכלו לקבל את התשובות לשאלות הללו.
מהן תוספות בנייה?
ראשית, אם החלטתם להרחיב את הבית ולבצע בניה נוספת ואתם רוצים לחסוך מעצמיכם המון כאב ראש, רצוי להשתמש בשירותיו של מפקח בנייה מקצועי, שיפקח על הבניה, ידע לדאוג עבורכם לאנשי מקצוע טובים, ידאג שהכל עומד בזמנים, שאין חריגה מהתקציב שלכם וכמובן ידאג שחומרי הגלם איכותיים ועמידים.
על פי החוק, כל בנייה שאתם מבצעים על מנת להגדיל את הנכס שלכם, היא תוספת בנייה. על מנת להתחיל בעבודת הבנייה, עליכם קודם כל לבקש היתר בנייה. תחת קטגוריית תוספות הבנייה נכללים כל מיני תוספות ומבנים, בהם:
הקמה של מבנה חדש, הריסה של מבנה, הקמת מבנה מחדש. בנוסף, גם כל תוספות שנעשתה אחרי השלמת הבנייה, גם היא נכללת בקטגוריה. כך למשל, הוספת חלון חיצוני, בניית ממ"ד, סגירת מרפסת, קירוי של חנייה, קירוי של מרפסת שיש לכם, הוספת גדר, סככה ופרגולה.
אם הקמתם מבנה ארעי (כלומר זמני), גם הוא נכלל בקטגוריה. מבנה כזה יכול להיות מחסן גינה או קרוון בו אתם משתמשים לצורך מכירות או כמשרד לכל דבר.
עשיתם שינוי בקירות החיצוניים של המבנה שלכם? גם אז עליכם לבקש היתר בנייה לפני תחילת תהליך השינוי בפועל.
עשיתם שינויים פנימיים? אם הם כוללים את שינוי שטח הדירה או שיש פגיעה בשלד הבניין, פגיעה במבנה החיצוני או פגיעה בצנרת ושטח משותף – גם אז עליכם לבקש היתר בנייה.
החלטתם לשנות את הייעוד המקורי של המבנה שלכם – כלומר החלטתם להפוך את הבית שלכם לגן ילדים? גם אז עליכם לבקש קודם כל היתר בנייה ורק אז להתחיל בתהליך השינוי.
בכל מקרה כזה שהוזכר לעיל, עליכם לפנות לוועדה המקומית לתכנון ובנייה ולבקש את היתר הבנייה. אם תתחילו את העבודות לפני שיש בידיכם היתר בנייה, אתם עוברים על החוק. המשמעות היא שאתם צפויים לקבל קנסות ואפילו לקבל מאסר. כך שמומלץ מאוד להיזהר ולהתחיל את העבודה אך ורק כאשר יש לכם היתר בנייה חוקי.
הגשת בקשה להיתר בנייה
עליכם למלא טופס בקשה ולצרף את המסמכים הבאים: תכניות המבנה, מפת מדידה ואישור הרשויות והגופים המוסמכים הרלוונטיים. בנוסף, עליכם גם לצרף את הפרטים של מי שיהיה אחראי לתכנון, להקמה וכמו כן לפיקוח הבנייה. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תדון בבקשה שלכם והיא זאת שיהיה בסמכותה להחליט האם לאשר לכם את תוספות הבנייה או לא. קחו סבלנות, שכן תהליך זה יכול לקחת לא מעט זמן. עליכם לקחת בחשבון שאם מדובר על עבודה יחסית קטנה כמו בניית פרגולה או סגירת מרפסת, אז הבקשות הללו נענות מהר יותר ולא תצטרכו להמתין יותר מדי זמן לצורך אישור הבקשה.